lördag 19 januari 2013

DT -Alster: Förbjudet att......


...kombinera rött och rosa. Det var en oskriven regel när jag gick lågstadiet. Jag vågade aldrig ta på min cerisa collegetröja med min knallröda pikét under... Jag tar igen det idag...

Jag har gjort ett stafflikort idag som fullkomligt frossar i rosa och rött! Stafflikort tycker jag är tacksamma att göra. De ser avancerade ut men är väldigt lätta att vika.

Jag har använt mig av en privat stämpel som jag totalt tappat namnet på, jag var helt säker på att det var en Saturated Canary,( här finns butikens SC stämplar) kan nån hjälpa mig?
I alla fall, jag fick lite hjälp av storebror.... Han behövde tydligen lite dubbelhäftande tejp från mitt skrivbord men han glömde en remsa på 10 cm... med klistret upp... där jag lade min bild som jag målat på under några dagar.... därför ser färgen lite konstig ut på ballongerna. Det är nämligen inget papper kvar under Glossy´n som jag lagt på i olika lager.... Men det är ju världsligt....  ;-)

Jag har färglagt med Copics. 
Och det är en jätteansträngning för mig att inte måla utanför strecken! Men dagens tips blir att om du gör det, ta en tex grå penna och måla ett tunt streck precis utanför konturerna. Det som kommer utanför döljs och du får som en skuggeffekt på motivet.
En annan detalj som jag gillar är att nästan klippa ut motivet....  =-)
 Jag har gått lös bland butikens dies-sortiment! Jag älskar denna skylt med fin stolpe/hängare till. Men tyvärr kunde jag inte använda den fina skylten som hör till eftersom jag absolut ville använda denna stämpel från K-Designs (privat). Då gjorde jag en egen större skylt. Stämpeln är embossad i vit pärlemor. Det rosa cardstock jag använt till skylten, har jag lagt ett lager med Distress Victorian Velvet på. Sedan putsade jag på det embossade lite så det framträdde bättre.
De ringar den sitter fast i är privata.
"På stoppet" (den dekoration/journalruta som gör att kortet kan stå ´öppet`) har jag en hög med privata dies men i butiken finns massor fina dies att botanisera bland! Visst blev det fint med den svarta swirlen?
Såhär ser kortet ut ´öppet`. Jag hittade lite rosa silkespapper som jag tussade ihop och satte lite vita pistiller i. Limkladdet behövde gömmas bakom några halvpärlor.....
Pillade in några pistiller och lite silkespapper under blomman också.
Titta vilken enkel vikning!
Ett halvt cardstock som är bigat (vikt) på mitten. Ena sidan är sen bigat på mitten igen. Sedan har jag satt matta ( bakgrundspapper) i lager under motivet. För att göra det mindre stelt satte jag dit en remsa av rosa cardstock på snedden. Alla kanter är distressade med Victorian velvet.

Jaha, det går att göra kort utan mönstrat papper alltså?.... :-)

Material från Moa Pyssel:


Nu har jag bråttom att få iväg det här kortet, det är ju så att min syster fyllde för rätt många veckor sedan...Men jag har sagt till henne att hon kommer få ett kort med en jättebra text på så därför är det försenat med flit.... Tur min syster känner mig....  =-)

jag deltar med detta kort i Pappirdokkernes utmaning "Jenterne"

Ha en underbar vintervecka!! 
// Linda

3 kommentarer:

  1. Hej tjejen, åh vad jag har stämpeltillverkarens namn på läppen... Jag tror att hon är en simply betty? Jag gillar verkligen att gissa stämplar, kanske vi skulle göra en tävling av på moas blogg, hihi. Det är verkligen ett jättefint kort, underbar färgläggning!! kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Superfint! Jag tror inte att det är SC i alla fall, det är jag ganska säker på. Men har inte något förslag just nu....

    SvaraRadera
  3. Tack syster ser fint ut. Kanske bättre att räkna månader. Men vet du, älskar dig syster. Kramis.

    SvaraRadera